Evenemanget Rota i avlagda textilier – möjlighet till textilfynd och avfallsrådgivning

Alla hyllor och räck i vår butik för avlagda textilier i Kärsämäki i Åbo är fyllda med textilier. För att få utrymme för höstsäsongens produkter arrangerar vi evenemanget Rota i avlagda textilier i butiken tisdagen 11.8 kl. 12-18! På plats finns även våra miljörådgivare, som gärna svarar på alla avfallsrelaterade frågor som du grubblar över!

Bland produkterna man kan rota i finns alla slag av textilier, allt från kläder till hemtextilier och tyger, även vintage och retro. Under evenemanget säljs butikens alla textilier till ett pris på 1–2 €/kg. Vänligen använd kortbetalning, om möjligt. Kom ihåg att ta med en egen kasse! Under evenemanget finns det förutom avlagda textilier även till salu några möbler och armaturer som tidigare varit i användning i butiken.

På plats under evenemanget finns även våra miljörådgivare. Vid rådgivningspunkten kan du fråga om sortering eller fast om textilåtervinningens nya vindar. På plats kan du även delta i en liten frågesport och delta i utlottningen av en kompostbehållare eller Niimaars Ecosmol-sorteringsmöbel! Priset lottas ut i slutet på året som ett gemensam pris för LSJH:s alla evenemang.

Adress: Hiisigatan 9, Åbo, hall 5 (ingång från Korshällsgatan, vid ändan av hallen). Observera att det finns begränsat med parkeringsplatser vid hallen. Du gynnar väl i mån om möjlighet andra transportmedel än din bil. Du kommer till hallen för avlagda textilier till exempel med buss nummer 1 (hållplats 185). Se rutter och tidtabeller från Fölis reseplanerare.

Obs! Vi kan bli tvungna att begränsa mängden kunder i butiken på grund av koronavirussituationen. Du kommer väl ihåg tillräcklig handhygien samt säkerhetsavstånd när du besöker LSJH:s butik för avlagda textilier.

I hallen finns det även en avgiftsfri mottagning för avlagda textilier, så du kan ta icke-användbara, rena och torra textilier med dig när du kommer. Avlagda textilier samlas även in vid Sydvästra Finlands Avfallsservices sorteringsstationer. Tilläggsuppgifter och alla mottagningsplatser för avlagda textilier på adressen: www.lsjh.fi//avlagda-textilier-till-insamling

Instruktioner till de som besöker LSJH:s butik för avlagda textilier

På grund av den rådande koronavirussituationen

  • Kom till platsen endast om du är frisk.
  • Kom ihåg att hålla säkerhetsavstånd till andra kunder och till personalen.
  • Hosta och nys i en engångsnäsduk eller mot tröjärmen.
  • Använd handdesinficeringsmedel.
  • Vänligen använd kortbetalning och kontaktlös betalning, om möjligt
  • Tvätta händerna när du kommer hem.
  • Observera att det inte möjligt för kunderna att tvätta händerna eller att besöka en toalett i butiken.