Hej, allt funkar! under Energisparveckan

Denna vecka firar vi Energisparvecka och man kan också delta i veckan genom att återvinna! Visste du att du genom att sortera bioavfallet hemma minskar på mängden växthusgasutsläpp med 37 kilo per år? När en fyrapersoners familj sorterar allt bioavfall i rätt kärl sparar det årligen in utsläpp som motsvarar 800 kilometer med bil. Energisparveckan utmanar alla att bära sitt strå till stacken för att spara energi!

Andraklassisternas Energisparvecka fyller 20 år och för att fira detta besöker vi skolor runt om i Finland för att förverkliga Hej, allt funkar-temadagen. Under dagen får eleverna utföra olika aktiviteter som har hållbar utveckling som tema. Sydvästra Finlands Avfallsservice deltar i Energisparveckan som en del av Motivas jubileumsturné. LSJH är gäst i Topeliusskolan i Åbo samt skolorna Mustamäki och Meri-Halikko i Salo.

Temaveckan utmanar alla att jobba för att spara energi! Hei, allt funkar-temadagen kan också förverkligas självständigt. Kampanjens material och andra tips för att fira temaveckan hittar du på Motivas sidor (på finska):

http://www.energiansaastoviikko.fi/kampanja-apu/

Det lönar sig förstås också att spara energi också annars och inte bara under temaveckan! Råd och undervisningsmaterial får du av oss via följande länk:

Material för utlåning

 

Tilläggsuppgifter:

miljörådgivare Mikaela Sundqvist, Sydvästra Finlands Avfallsservice (LSJH)

tfn 020 728 2119 eller mikaela.sundqvist(at)lsjh.fi