LSJH:s ambulerande insamlingar är på paus fram till midsommar – Sorteringsstationerna betjänar för närvarande normalt

Sydvästra Finlands Avfallsservice (LSJH) avbryter rundorna för Pop Up-sorteringsstationen samt den mobila sorteringsstationen Siira fram till midsommar. De ambulerande insamlingarna avbryts på grund av den rådande coronavirussituationen. LSJH:s fasta sorteringsstationer betjänar invånarna för närvarande normalt.

På grund av coronavirussituationen blir LSJH:s ambulerande insamlingar på paus efter de inplanerande rundorna under den pågående veckan (vecka 14). Avbrottet, som pågår fram till midsommar, berör rundorna för Pop up-sorteringsstationen och Siira, som är en sorteringsstation på hjul.

För Pop up-sorteringsstationens del uteblir anhalterna i Merimasku i Nådendal 22.4, i Sagu centrum 6.5 samt i Villnäs i Masku 13.5.2020.

På grund av avbrottet annulleras de för Siira inplanera anhalterna i Vikom i Nagu 5.5 och 2.6., i Norrby i Iniö 12.5, i Houtsala i Norrskata 21.4, i Virmo centrum 28.4, i Teersalo i Velkua 26.5 samt i Röölä i Rimito 9.6.2020.

– Med denna lösning vill vi minimera kundkontakterna och att invånarna samlas vid insamlingsplatserna. Med undantagsarrangemangen säkerställer vi de kritiska mottagningstjänsterna vid avfallscentralerna och sorteringsstationerna. Vi följer kontinuerligt med hur coronasituationen utvecklas och preciserar inverkningarna på avfallsservicen vid behov, berättar LSJH:s driftschef Jyri Metsänranta.

På de fasta sorteringsstationerna betjänar avfallsmottagningen områdets invånare för närvarande normalt. På grund av epidemisituationen bör de som besöker LSJH:s sorteringsstationer fästa speciell uppmärksamhet vid tillräckligt säkerhetsavstånd och tillräcklig hygien.

– Vi har samlat anvisningar för dem som besöker stationen. När både personal och kunder följer anvisningarna försäkrar vi avfallsservicetjänsternas kontinuitet även under epidemisituationen, konstaterar Metsänranta.

Information om hur coronavirussituationen inverkar på LSJH:s tjänster finns samlat på adressen www.lsjh.fi/corona.

Anvisning för dem som besöker sorteringsstationen

På grund av den rådande epidemisituationen:

  • Bege dig inte till stationen i ett stort sällskap.  
  • Kom ihåg att hålla säkerhetsavstånd till andra kunder och till personalen.  
  • Hosta och nys i en engångsnäsduk eller mot tröjärmen.  
  • Använd handdesinficeringsmedel.  
  • Använd handskar under besöket, om möjligt.  
  • Använd kortbetalning och kontaktlös betalning, om möjligt 
  • Tvätta händerna när du kommer hem.  

Vid stationerna är det inte möjligt för kunderna att tvätta händerna eller att besöka en toalett. 

Se öppettiderna vid LSJH:s sorteringsstationer