Besökscenter Kahmari

I Kahmari vaknar den cirkulära ekonomin till liv. Centret fungerar som en inlärningsomgivning, ett utställningsutrymme och en uppbyggare av samarbetsnätverk.

I Åbo fungerar besökscentret Kahmari som LSJH:s rådgivningsutrymme och inlärningsmiljö för verksamhetsområdets invånare. I Kahmari arrangeras skräddarsydd skolning och miljörådgivning inom temat avfallsservice för olika grupper. Under besöket får ni information om hållbar konsumtion, sortering av avfall samt om vad som händer med avfallet, efter att de sorterats i rätt avfallskärl.

Samla en grupp på minst 10 personer och ta kontakt med vår kundtjänst, så kan vi komma överens om en tidpunkt för besöket. Du når vår kundtjänst vie e-post på kundtjanst@lsjh.fi, per telefon på numret 0200 47470 eller via chatten på vår webbportal. Observera att besökscentret har öppet enbart under överenskomna tider.

Besökscentret Kahmari finns på adressen Lastgatan 17 i Oriketo i Åbo. Antalet parkeringsplatser på området är begränsat och de finns på gården till Sydvästra Finlands Avfallsservices kontor. På grund av den begränsade mängden parkeringsplatser lönar det sig att gynna samåkning och kollektivtrafik. Man kommer till besökscentret med Fölis bussar, linje 14 och 15 (hållplats 1438; Oriketo). Rutter och tidtabeller hittar du i Fölis reseplanerare: https://reittiopas.foli.fi/?locale=sv.

Ta en virtualtur i besökscentret Kahmari

Ett skyltfönster för cirkulär ekonomi

Besökscenter Kahmari fungerar som ett skyltfönster för företagen i Topinpuistos nätverk för cirkulär ekonomi. I Kahmari får nätverkets företag lyfta fram sina tjänster, sitt kunnande och sina idéer. I nätverket för cirkulär ekonomi söker man efter nya användningsändamål och återvinningslösningar för material, samt skapar en mötesplats för att förstärka samarbetet mellan aktörer inom miljöområdet. Topinpuistos centrum för cirkulär ekonomi kommer i framtiden att byggas på Toppå avfallscentrals område.