Rauhala avfallscentral förnyades

Sydvästra Finlands Avfallsservices (LSJH) Rauhala avfallscentral som ligger i Pargas har förnyats. Tack vare förändringarna på avfallscentralen kan invånarna uträtta sina ärenden smidigare än tidigare.  Stationens trafikarrangemang har ändrats, avfallsflak har omplacerats och områdets belysning har förbättrats. Förnyelsen till ära bjuds det på kaffe och bulle på Rauhala Avfallscentral lördagen 6.10.2018 kl. 10­–15.

Under senaste år har man utfört förnyelsearbeten på Rauhala avfallscentral. Arbetet med förändringarna har nu blivit klart, och på den nya stationen går det nu smidigt att uträtta sina ärenden. Avfallscentralens trafikarrangemang har helt planerats på nytt, vilket förbättrar trafiksäkerheten på området. Till exempel går den inkommande och utgående trafiken inte längre längs samma rutt, utan en separat väg har byggts för den utgående trafiken. Dessutom har man ökat på antalet vägmarkeringar, trafikmärken och märken för trafikdirigering på området, vilket gör att trafiken löper smidigare.

För att underlätta granskningen av avfallslassen, har man installerat en bom, som stoppar kundtrafiken framför kontorsbyggnaden innan man kör in på sorteringsområdet. Avfallsstationens avfallsflak har omplacerats på det utvidgade området. Förrådet för farligt avfall har t.ex. flyttat. Samma gäller för ris och kvistar samt betong- och tegelavfall. Med omplaceringen av flaken har man strävat till att göra det smidigare att uträtta ärenden på stationen. Flaken är placerade logiskt i förhållande till den inkommande trafiken och det är lätt att tömma lassen på flaken eller i pressarna. Två nya lyktstolpar har installerats på området, vilket gör det lättare att uträtta ärenden även när det dagsljuset minskar.

Förnyelsen till ära dricker man kaffe med dopp i Rauhala avfallscentral inkommande lördag den 6 oktober kl. 10–15. LSJH:s miljörådgivare finns på plats och berättar om sortering, återvinning och avfallsstationens tjänster. Vid rådgivningspunkten kan man delta i en frågesport med sorteringstema samt i en utlottning, vars huvudvinst är ett presentkort till sorteringsstationen.

Kaffeservering på Rauhalas förnyade avfallscentral lör 6.10 kl. 10–15, Sydmovägen 173, Pargas.