Sydvästra Finlands Avfallsservices besökscenter öppnar sina dörrar för allmänheten

Sydvästra Finlands Avfallsservices Besökscenter Kahmari har öppet hus onsdagen den 25 oktober klockan 15–18. Under öppet hus har allmänheten möjlighet att bekanta sig med det egna, regionala avfallsföretaget, med den miljöfostran och avfallsrådgivning företaget erbjuder samt med samarbetet för cirkulär ekonomi i sydvästra Finland.

Onsdagen 25.10.2017 kl. 15–18 håller Sydvästra Finlands Avfallsservices (LSJH) nya Besökscenter Kahmari öppet hus för alla som är intresserade av cirkulär ekonomi, avfallsservice och miljöfrågor.

Besökscentret är beläget på bottenvåningen vid LSJH:s Åbokontor i Oriketo. Adressen är Lastgatan 17. I Kahmari vaknar den cirkulära ekonomin till liv. Centret fungerar som ett utställningsutrymme, en inlärningsomgivning och en uppbyggare av samarbetsnätverk. Under öppet hus kan allmänheten bekanta sig med besökscentrets utställningar om cirkulär ekonomi samt med avfalls- och miljörådgivningen LSJH erbjuder. Under tillställningen kan man testa sina sorteringskunskaper samt pröva musicera med återvinningsinstrument medan man njuter av en kopp kaffe.

Sydvästra Finlands Avfallsservice rådgivning når årligen över 15 000 personer ansikte mot ansikte. Rådgivningen och miljöuppfostran har en viktig roll i den cirkulära ekonomin och deras betydelse blir allt större i och med det kontinuerligt ökande materialutnyttjandet. Sorteringen som sker i hemmet är grunden för en fungerande avfallshantering och kvalitativ återvinning. Som underlag behövs kunskap och sporrande.

– En del av åttondeklassisterna från vårt verksamhetsområde har redan fått bekanta sig med besökscentret och vårt miljöfostringsarbete som en del av LSJH:s rundturer. Kahmari ger LSJH förbättrade möjligheter att förverkliga en framgångsrik och inspirerande uppfostran inom hållbar utveckling både för skolelever och för andra grupper, berättar LSJH:s invånarservicechef Cati Huhta.

Besökscentret erbjuder kunskap, upptäckter, kontakter och nya idéer även för företag som önskar utveckla sin affärsverksamhet baserad på cirkulär ekonomi.

Toppå avfallscentrals område utvecklas aktivt till ett centrum för cirkulär ekonomi vid namn Topinpuisto. För företagen i Topinpuisto är besökscentret ett skyltfönster där tjänsterna och kunnandet av regionens aktörer inom cirkulär ekonomi lyfts fram.

Besökscentret utvecklas i samarbete med Åbo yrkeshögskola och Topinpuistos företag samt med stöd av 6Aika: Tulevaisuuden kiertotalouskeskukset-projektet.

 

Öppet hus vid besökscentret Kahmari ons. 25.10 kl. 15–18 på adressen Lastgatan 17, Oriketo. Man kommer smidigt till besökscentret med Fölis busslinjer 14 och 15. Parkeringsdirigering och kaffeservering.